tisdag 21 september 2010

Kontrasternas värld

I fredags var Åsa och jag ute på en spännande utfärd. Vi hade hört talas om ett par butiker inne i Bangalore som säljer allt mellan himmel och jord av sytillbehör och dit ville vi. Det skulle inte vara lätt att hitta en av butikerna, vilket visade sig vara helt rätt. Åsas chaufför Kumar körde runt med oss på smutsiga smågator i Bangalores muslimska kvarter där vägarna kantades av människor, prylar, möbler och mat som var mer eller mindre levande. Plötsligt såg jag en get som stod bunden i en sorts ställning som inte var större än själva geten (hu). Den stod där stilla och stirrade så Åsa trodde att den var död, men den stod ju upp så det var den nog inte........

Till slut parkerades bilen på en lite större gata och en man från butiken kom och mötte oss vid bilen, efter att Kumar ringt dit. Bra med lite eskort. En stund funderade vi på om det faktiskt var lämpligt att lämna bilen. Vi kom in på en till liten gata och så pekade mannen på en entré som inte var mycket bredare än en garderobsdörr. Där öppnade sig världen av mängder av band, pärlor, garn, knappar, bollfrans (som jag av någon anledning fastnat lite för), applikationer, tyg, tråd mm. mm. mm. mm. Hyllmeter efter hyllmeter på längden och höjden.
En väldigt dryg timme spenderades i denna butik. För min del blev del sidenband på rulle, bollfrans i metervara, bomullsspets, små blå tygrosor, virkgarn, virknålar (hur det nu skall gå?), tunnt bomullstyg i metervara (20 rs/m, ca SEK 3 kr). Allt detta kostade inte ens 100 svenska kronor. Användningsområdet är ännu så länge okänt, men om jag lyckas skapa några kreationer så skall jag visa dem. Efter denna butik hittade vi några till i samma branch och det blev lite fler inköp av tyg & band. Kul att ha lite koll på vart saker finns att få tag på. Mycket gömmer sig på smågator och man måste verkligen våga ta sig dit för att hitta guldkornen.
Det var inte lika svårt att hitta söndagsbrunschen på Leela Palace! Där tillbringade vi större delen av söndagseftermiddagen med att äta och dricka bubbel tillsammans med många goda vänner.

Lite mammagos på eftermiddagen med trött bebis. Alfred övades flitigt i rullning över kuddar & krypteknik av de stora barnen i det stora ute-under-tak-lekrummet som man ställer iordning på söndagarna.

4 kommentarer:

  1. Ja, det var en spännande dag där i tyg-pryttelaffären! Nu gäller det bara att få till det. Och det som vi inte får till kan vi ju lägga i den där flyttlåda som din vän C ville ha hos dig!!
    Brunchen blev mycket trevlig. Vi hade 95 foton tagna från Leela!!! Barnen hade verkligen gått lös med kameran. Får väl lägga ut några på bloggen..
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Vilket trevligt par! ...och då menar bild nummer tre. Ja, de andra paren ör förstjusande också.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig affär och vilka priser!! Där hade det varit kul att fynda!
    Kul med söndagsbrunch och dessutom på ett barnvänligt ställe!!

    SvaraRadera
  4. Skrev ett långt svar på era kommentarer och så försvann det pga skitnätet! Nu blir det lite kortare svar dessvärre.

    Åsa - Kollar gärna alla bilder. Tror även att Thomas tog några.....

    Ulla - Visst är de förtjusande :)

    Malin - Absolut shopping är ALLTID trevligt. Leela är bäst för barnen när det gäller hotellen som serverar brunch. Stor härlig lekyta där det annars är en utebar. Massor av kuddar, film, chokladfontän....Kram

    SvaraRadera