söndag 14 mars 2010

Bin

Egentligen ända sedan vi flyttade in i huset så har vi varit lite förundrade över varför det har varit så många insekter och framförallt bin i Noras rum. Varje morgon har det legat ett 10-tal döda bin på golvet framför hennes balkongdörrar. Vi har en form av insektsdödare i kontakterna som heter "All Out" och som de inte trivs med. Främst är de manickerna till för att döda myggor, men de tar det mesta och är säkert inte alls så hälsosamt för oss heller..........Det har också varit en söt doft i Noras rum.

För ett tag sedan såg vi hur bin kröp in bakom A/Cn och i går när bi-mannen kom fick vi våra misstankar bekräftade. Det satt ett stort honey-bi-bo i väggen bakom A/Cn. När den installerades hade man hackat ett stort hål i ytterväggen för att få in slangarna och bara satt igen det provisoriskt. Perfekt skyddat ställe för en bikupa. Dessutom raka spåret in i ett rum också.
Bi-mannen hade med sig en stor dunk med gift som han sprutade in i bot och sedan satte de ny cement i hålet på utsidan. Patrik pepprade med insektsspray från insidan. Under natten var dörren stängd - inga barn fick sova i det rummet - och giftet fick verka. Det var en rejäl hög med döda bin i rummet i morse som synes!





Idag kom bi-mannen tillbaka och de tog ner A/Cn inne i rummet, fyllde igen hålet från insidan med papper och silicon, monterade tillbaka A/Cn och satte en sträng med silicon runt den för maximal tätning. Nu bör det vara slut med honungslukt och bin i det rummet. Ingen sover där i natt heller för nu luktar det insektsspray i hela rummet, trots sanering idag.

2 kommentarer:

  1. Men FY vad otäckt! Vilken tur att Nora inte har blivit stucken. Hu, hundratals bin är ju farligt. Ni kanske ska kolla alla olika ställen och täta med silikon så att inte fler hittar nya krypvägar?

    Ja getingar i parabolen är ingenting mot bin i AC:n!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Marianne - Erik och Patrik har lyckats bli stuckna. Patrik trampade på ett halvslött bi som gömde sig i Noras svarta lurviga matta och Erik la ner foten rakt på ett bi när han satte sig ner på golvet i Noras rum för att spela key board. Jag har tagit omvägar om den mattan sedan detta hände. Hoppas nu inte bina letar sig in i andra husöppningar - svårt att täta. Finns små hål överallt. Fönster och dörrar är inte helt täta heller. Har projekt myggnät på G. Måste ta tag i det. Kram!

    SvaraRadera