fredag 26 mars 2010

Indus Day

I onsdags kväll gick årets skolhändelse av stapeln. Indus Day, då barnen gör sång, teater och dansframträdanden som det har övats på i många, många veckor. Alla klasser från de minsta barnen i prep 1 till grade 5 hade övat in olika nummer. Hela arrangemanget var fantastiskt imponerande! De yngsta, vissa bara 3½ år, dansade loss på scenen som första nummer till svängig musik. Hur gulliga som helst. Alfred fick ett lätt chockat uttryck när musiken drog igång, men han fann sig riktigt snabbt, slappnade av och somnade av allt ljud och sedan sov han sig igenom hela showen och vaknade inte förrän vi var hemma igen. Fridens!
En stor scen var uppbyggd med fin dekor och hela idrottsområdet var inramat med färgglada lampor. Showen visades även på skärmar som man hade satt upp vid de bakre stolsraderna. Alla barn som uppträdde väntade på sin tur inne i stora idrottshallen. Även där fanns en stor skärm så att eleverna kunde följa vad som skedde på scenen. Nora berättade att när det dansades en speciell medryckande dans från Goa på scenen, då dansade ALLA barn även inne i idrottshallen och de hade haft hur kul som helst där inne.
Erik i kostym, men det var inte mycket man såg av den precis!



Nora dansar i par med Oliver

Flera av grupperna hade specialuppsydda dräkter; älvor, hawaii dansare, indiska dansare...........men det gällde inte oss....

Varje barn fick för några veckor sedan en instruktion om hur deras outfit skulle se ut. Erik skulle ha brun eller blå kostym! Han var not-farfar i sin pjäs (som handlade om olika noters och teckens betydelse för ett musikstycke). Instruktionen löd att eftersom de (skolan) ansåg en kostym vara every day clothes (sure!) så uppmanades vi att anskaffa den själva. Denna instruktion skickades hem torsdag 4:e mars (då jag precis kommit hem från BB) och kostymen skulle medbringas till skolan för att godkännas måndag 8:e. Patrik och Erik fick ge sig ut på jakt. Hade mina misstankar om var en kostym till Erik kunde finnas och mycket riktigt, för ca 200 kr inhandlades en blå kostym med glittriga knappar -såklart - inklusive ljusblå skjorta och svart slips i ett kit. Omdömet från läraren var "lovely, absolute lovely!"

Iklädd denna kostym for Erik iväg i onsdags eftermiddag i +38 grader redo för sin pjäs.

Nora hade det lite enklare. Hon deltog i en dans och skulle ha långklänning och tog en av de klänningar hon redan hade hemma.

Mycket imponerande började föreställningen enbart 10 minuter efter utsatt tid och slutade också precis 10 minuter efter utsatt tid. Det var även några tal av "viktiga" inbjudna gäster under kvällens gång, men på något sätt lyckades man även med att få dessa ganska korta och inte alltför högtravande.

Sammantaget en fantastisk kväll där alla barn gjorde sitt allra bästa och verkade ha riktigt kul. Hela showen filmades och jag hoppas att vi som förra året får en film från föreställningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar