onsdag 10 mars 2010

Många fula ord.....

I går hade jag en tid hos läkaren på The Cradle och för ovanlighetens skull så var trafiken helt överj...lig mitt på dagen - annars enda hyfsat lugna trafiktiden. När vi nästan var framme (och redan försenade) fastnade vi länge i en korsning helt invävda i ett antal bussar som samtidigt försökte ta sig över från alla håll. Tror aldrig jag blivit så arg på dessa dumhjärnor i trafiken förut. Hur kan man tro att man skall kunna köra samtidigt från alla håll och någon backade sig dessutom genom korsningen. Patrik ilsknade också till och försökte få en busschaufför att sluta köra framåt, mot färdriktningen, genom att visa upp träbatongen som vi har i bilen utifall att......Det struntade den busschauffören fullständigt i!

Till saken hör att vår chaufför var osmart felplacerad från början och det var det som gjorde att vi fastnade. Han envisas ofta med att lägga sig i höger körbana, men problemet då är att vi ALLTID fastnar bakom alla som skall svänga höger (som vår vänstersväng blir det ju då) - även om det finns tydliga skyltar på att U-sväng inte är tillåtet.

Frågade (eller kanske snarare skällde ut honom) honom igår varför han stod där han stod och då svarade han "but U-turn is not allowed here" . Men använd ögonen!! Framför honom stod 5 bilar i rad som alla blinkade höger för en otillåten U-sväng.

Till slut kom vi i alla fall fram 10 min försenade och som grädde på moset blev chauffören dessutom stoppad av polisen och fick böta 100 rs pga att han inte hade vit uniform, vilket egentligen är kravet då man kör en bil med gula skyltar som vi har. Fast jag blev nästan lite skadeglad (elakt) men han har fått flera vita skjortor av Patrik, så han får skylla sig själv.

Den lille Alfred sov sig igenom all trafikturbulens. Perfekt sovmiljö - skumpiga vägar och mycket oljud.

6 kommentarer:

  1. Oj, hjälp. Kan riktigt se det framför mig. Tala om kulturkrock!

    SvaraRadera
  2. Anna - Ibland räcker inte tålamodet till, även om det är vältränat nu. Vid sådana tillfällen längtar jag hem förfärligt mycket där man kan köra på vägar utan att knappt se - eller höra -en enda bil (om jag nu kommer ihåg hur man gör vill säga....;)

    SvaraRadera
  3. Jaa du, det verkar som om all logik flyger sin kos när folk kör bil. Här är det sammalunda (o)ordning.

    Skönt att Alfred sov sig igenom eländet i alla fall : )

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Marianne - Det är på sätt och vis skönt att höra att det även är kaos på andra ställen - inte bara här. Man tror ju lätt att indier måste vara de dummaste trafikanterna i världen....och vid närmare eftertanke så är de ju det. Högst trafikdödlighet i hela världen stoltserar det här landet med:( Kram.

    SvaraRadera
  5. De roliga e att en kväll när han var lädsen körde jag vagnen över en mattkant så vagnen skakade men då somnade han som en stock! Han blev nog van vid de skumpiga vägarna inne i magen.... ;-)

    SvaraRadera
  6. Klas nya kollega, från Indien, vågar inte köra bil här : D

    SvaraRadera