tisdag 22 mars 2011

Cricketfeber i Indien


I Indien, Bangladesh och på Sri Lanka spelas just nu ICC Cricket World Cup 2011. Varje kväll rullar cricket på TV:n och framförallt Erik är frälst sedan länge, men även Patrik och jag tycker att det är spännande nu när man har lite kläm på reglerna. Erik hejar av någon outgrundlig anledning på England, medan vi andra håller på Indien. Det är långa matcher. Eftermiddagens match startar 14.30 och är inte slut förrän efter 7-8 timmar, vid 22 eller senare. Det är inte precis så att man sitter och kollar hela tiden utan man kan komma och gå och ändå hålla bra koll.
Nu drar snart kvartsfinalerna igång. Spännande värre!

Matcherna spelas i 50 overs per lag, dvs, varje lag bowlar/kastar 300 bollar. Det är mycket taktik och matcher som kan verka förlorade för ena laget kan snabbt vända. Erik kan det mesta i regelväg och håller oss uppdaterade. Han spelar själv nästan varje eftermiddag på gatan med kompisarna.

Om man nu inte vill se på cricket hela tiden kan man i alla fall lyssna på De Ghuma Ke, den officiella World Cup sången i Bollywoodstuk, som spelas 100 gånger om dagen på TV före och efter alla reklamavbritt. Svänger bra. Lyssna själva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar