söndag 13 mars 2011

Dagens dramatik stod Erik för

Erik var hos kompisar och spelade cricket. Någon sköt upp en boll på en hög plattform och Erik klättrade upp för att få ner den, men ramlade själv ner från ca 2 m höjd och i fallet slog han armen hårt mot toppen av en staketstolpe.

Med fruktansvärd smärta i armen tog han sig på cykel (!?) till Ekbergs hus där jag satt och drack kaffe i godan ro. Det var bara att ringa Santhosh och snabbt ta sig till RxDx kliniken. Ringde dit och anmälde vår ankomst. Med den smärtan så var jag ganska orolig för att armen kunde vara av.

Erik fick komma in omgående för undersökning och röntgen och eftersom han även fick ett sår av slaget i stolpen gav de en boosterdos Stelkramp.

Som tur var så var det ingen fraktur utan en rejäl muskelblödning. Fick ipren/panodil kombination som smärtlindrande samt en antibakteriell salva för såret och så är det bara att vila. Får bli en skolfri dag i morgon.

Dörr till dörr 1 timma! Det är hög effektivitet i vården här. Inte är det dyrt heller, rs 525 (ca SEK 80) för läkarbesök och röntgen + 15 kr för medicinerna.

6 kommentarer:

  1. Usch, vad otäckt. Men vilken tur att det gick så bra. Och sjukvården verkar ju helt fantastisk!

    SvaraRadera
  2. Usch vad ont han hade, stackaren. Men tur hade han även om det nog kommer att kännas ett tag.
    Åsa

    SvaraRadera
  3. Anna - Ja, pust, vad det kunde gått illa. Verkligen imponerande effektivt. Oj, vilken skillnad mot de flesta akutbesök jag gjort hemma. Kram

    Åsa - Precis - en väldig tur hade han trots allt. Tack snälla för hjälpen med övriga barn.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Oj det kunde ha gått illa Tur att det gick så bra som det gjorde!!! Kram till Er alla!!

    SvaraRadera
  5. Ge Erik en bamsekram om än lite försiktigt från Tullbergarna. /Mia

    SvaraRadera
  6. Matilda- Ja han hade en väldig tur. Kram till er!

    Mia- Det skall jag absolut göra. Kram tillbaka till er alla! Lena

    SvaraRadera