torsdag 27 maj 2010

Exhibition


Skolans rektor Mrs. Rao (orange sari) tar en titt på barnens arbete i Endangered Animals

Alla Grade 5 barn på scenen i samband med avslutningsceremonin


I går var det dags för Grade 5 Grand Finale. Exhibition. Det är då man sammataget skall visa upp alla färdigheter man tillägnat sig under alla år i PYP (fast det är väldigt många barn som inte alls gått hela sin skolgång hittills i denna skola). Nåväl. Det var i alla fall ett fantastiskt engagemang från de olika grupperna; Terrorism, Endangered Animals, Poverty, Pollution, Saving natural resources, Global warming & Deforestation.

Nora har i 6 veckor arbetat i gruppen Endangered Animals /Utrotningshotade djur. De har varit på studiebesök på Banhergatta nationalpark, träffat veterinär och gjort intervju, forskat på nätet, gjort dikter, posters, modeller, tryckt upp bokmärken & stickers som såldes, skrivit sånger och producerat ett skådespel. Alla grupper hade ett liknande upplägg och de visade väldigt stort engagemang och kunnighet inom sitt utvalda område.

Grupperna samlade också in pengar för olika ändamål; i Noras grupp slås årets insamlade pengar ihop med pengarna föregående års grupp med samma tema samlade in. Man skall adoptera ett utrotningshotat djur för pengarna. Gruppen för fattiga samlade pengar som skall gå till en skolplats för ett barn i den skola Indus skall sätta upp för fattiga barn. Denna grupp samlade även in begagnade böcker. Terrorismgruppen samlade in pengar till UNICEF och Pollutiongruppen samlade in pengar för att plantera träd. Sammantaget hade grupperna fått in över 20000 rs (drygt 3000 kr) på bara 1 tim.

Efter rundvandring bland de olika grupperna var det dags för uppträdande. Alla grupper hade ett eget kort framförande. Nora & kompisen Alice sjöng två sånger medan övriga gruppen spelade en pjäs. Fantastiskt duktiga var de.

Tiderna för kvällen hölls, helt otroligt nog, perfekt. 18.59 var det hela klart efter att obligatoriska skolsången och Indiska nationalsången framförts av alla barn på scenen. I sitt tacktal gav rektorn för PYP barnen en ledig dag idag till stort jubel.

3 kommentarer:

  1. Vad duktiga barnen är och vad modigt av Nora att kunna uppträda med sång!

    SvaraRadera
  2. Vad bra! Jag tror att det är väldigt nyttigt för barnen att utföra projekt som får praktiska resultat på det där sättet. DUKTIGT av Nora att sjunga inför publik så där!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Farmor - Ja det är bra att de tränas ganska hårt att stå inför publik. Nyttigt för framtiden.

    Marianne - Det är definitivt motiverande när de ser att deras arbete kan leda till praktiska resultat. Bra arbetssätt. Vet inte var unga damen har fått sitt mod ifrån att sjunga inför publik, men det är jag glad att hon har. Mod. Kram

    SvaraRadera