söndag 2 maj 2010

En helt vanlig lördagssysselsättning (här)

Tandläkarbesök hos specialistodontologen kl 17.30.
Nora bet sönder sin tandställning med ett äpple i tisdags.

Kliniken vi går på har öppet 9-20 alla dagar utom söndag. Olika specialister besöker kliniken olika dagar. Odontologen brukar komma torsdag kväll, vilket passar oss fint med tanke på skolan. Denna vecka var det dock inte torsdag som gällde utan lördag kväll.

Även om jag kan tänka mig en roligare sysselsättning än ett tandläkarbesök på en lördagskväll, så är detta med lättillgänglig vård/tandvård något jag definitivt kommer att sakna när vi lämnar Indien för gott.

För att få tid hos barnläkaren för Alfred eller min förlossningsläkare så räcker det att ringa max en/ett par dagar i förväg. Förra våren när jag hade problem med ett hudutslag på benet ringde jag ena dagen och fick tid nästa hos en hudläkare nästa dag. Det är heller inte så att man betalar några astronimiska summor för dessa specialistbesök; 325 rs (Ca SEK 50) kostar det tex. på the Cradle, och om jag inte minns fel så var det ungefär det samma hos hudläkaren - möjligen något billigare. Sedan betalar man i och för sig extra för allt de gör, provtagningar mm., men även det är summor man kan leva med. Det kostade tex. 1000 rs (ca SEK 150) att få Alfreds tungband klippt och en dryg 50-lapp för ett rutin cellprov för mig.
---------------------------------------------------------------------------------
Som söndagssysselsättning tänkte jag krydda tillvaron med en 60-minuters ryggmassage på Angsana spa.
Fick ett härligt presentkort av några vänner i 40-årspresent i höstas, men jag har ju varit tvungen att vänta på att det skall gå att ligga på mage :o)

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du kan ta dig till Angsana. Ha nu en riktigt njutningsfull timme där. Jag var själv på samma behandling för några månadersedan och den var underbar.
    Ps Vad är "babs" förresten? Äter man dem?
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Åsa - Det var superskönt med ryggmassage! Tackotack♥
    Babs är de vita bröden, typ tekakor, som finns i mittenaffären i bröddisken. Om man köper dem färska är de goda men om de legat på hyllan en hel dag är de inte lika roliga. De jag hade till min frukost häromdagen tillhörde den senare sorten :( Kram

    SvaraRadera