fredag 14 maj 2010

Ologiska chips

Nora åker till Banhergatta (djurpark) på field trip och förses då med en lunchbox från skolan som i stort sett bara innehåller onyttigheter som choklad och chips.


Denna mini, mini påse med typ 10 chips åt hon inte, så jag skickade för ovanlighetens skull med den med Erik idag som snacks (tillsammans med äpple och granula crunch - en sorts havrebars, som han har med sig varje dag), men se det gick inte för sig. Chips får man inte äta i skolan och läraren sa till Erik att om det händer igen så slänger hon dem.


Nu undrar jag lite över logiken här? Jag är i princip helt för att chips inte får ätas i skolan, men då kan man ju undra om det inte är dags att uppdatera/uppgadera den lilla lunchboxen också och skippa den lilla chipspåsen........för att vara konsekvent om inte annat.

5 kommentarer:

  1. Låter logiskt! Å låter som en situation som skulle kunna ha hänt i Spanien (som liten tröst).

    SvaraRadera
  2. Här händer det grejer - vilken underbar bild på er!!! Känns lite mer verkligt nu när vi sett er (nästa alla) på riktigt och inte minst Bangalore. Sammanfattningsvis är vårt intryck av staden som chips-historien, mycket motsägelsefull, mångfacetterad och lite smågalen :). Skönt att vara hemma, men vi tycker alla att det ska bli spännande att flytta. Ha en skön helg, kram M.

    SvaraRadera
  3. Karlavagnen - Det skulle förmodligen kunna hända i Sverige också. Men man blir lite trött...

    Maria - Det var så roligt att träffa er. Precis så är Indien - som du beskriver. Fast det kan vara mycket strul, så har vi det bra här och det är spännande och lärorikt att bo här några år. Hur gick det med husen? Kram

    SvaraRadera
  4. Jag känner igen matlådeproblematiken. Trots gnäll på skolmaten i Sverige så är det fantastiskt förmånligt, och oftast bra mat!
    /C

    SvaraRadera
  5. C - Jag hoppas och tror att barnen har insett när de kommer hem att den svenska skolmaten är riktigt bra. Det är bra skolmat här också, men då får man gilla indisk mat som finns som en hel buffé. Den continentala menyn är ganska skral. Pasta med tomatsås och vanligen kyckling och ibland fisk. Pizza eller kinamat på fredagar tror jag att det är. Inga större variationer alltså. Barnen har dock blivit bättre och bättre på att äta på lunchen så när det är dags att åka hem så....Kram

    SvaraRadera