onsdag 11 augusti 2010

Fasaden är viktig!

Det kom ett mail från skolan (gällande middleschool-från grade 6) om att huvudhår(till)växten på vissa pojkar inte var till belåtenhet och man uppmanades omgående att ordna med en klippning, annars skulle man se till i skolan att stora saxen åkte fram och det redan dagen efter.

Dessutom. Strumporna. Ve och fasa om man inte använder skolans strumpor (vilket Nora sällan gör då hon ofta har sina converse med skaft och då har korta strumpor). Att inte bruka skolans strumpor innebär varning och böter, så nu är det slut med de vita kort-sport-strumporna. De skulle nämligen kunna få för sig att inspektera och då går det inte så bra för henne. Noras lärare hade i och för sig sagt att det kunde gå för sig med vita strumpor, men då måste de täcka anklarna. Vad är det för speciellt med anklar?

Sen kom nästa mail att reta upp sig på. Firandet av Indiens & Koreas Independence day 15 aug. Favorit i repris. Obligatorisk närvaro halv dag i skolan på söndag för att lyssna på menlösa tal och se fanor hissas. Ingen förståelse alls för att barnen behöver sina helgledigheter. Jag kunde i alla fall inte låta bli att skriva ett mail till skolan där jag påpekade att exakt samma ämne skapade anstormning av upprörda föräldrar förra året, och att man då drog tillbaka den obligatoriska närvaron. Jag respekterar att detta är en stor dag för Indien men det borde vara valfritt deltagande. Det lät jag honom också veta fast i en lite surare ton.

14 kommentarer:

  1. Ja varför göra det enkelt om man kan krångla till det? Jisses, tänk om barnen vill fira nationaldagen tillsammans med föräldrarna och se någon fin parad eller höra presidenten tala? : D

    Anklar, ja men det är nog farliga saker, speciellt när det gäller barn?

    SvaraRadera
  2. Marianne - Ja det var precis det jag frågade. Har de övervägt att de Indiska barnen kanske vill fira med sina föräldrar och släktigar? Oj vad det är viktigt att allt ser fint ut på ytan här. Det är viktigt att ha ett anständigt firande i skolan och då tar man till alla medel. Det stod dessutom att man skall närvara i oklanderlig uniform! Att de orkar.
    I morgon tittar jag in hos dig- Allt för länge sedan nu. Mycket trevligt att läsa igen mao. Kram

    SvaraRadera
  3. Åh Indien Indien :) Ja dom är tokiga!!! Är så roligt att läsa, kan säga att man glömmer såå fort hur det var-lite läskigt :)
    Hoppas att ni slipper Söndagen!!! Krama barnen Saknar ER

    SvaraRadera
  4. Ja jösses, Spanien och Nederländerna verkar vara som en viskning i jämförelse...
    Bra att du står på dig - men det är slitsamt kan jag tänka mig.

    SvaraRadera
  5. Matilda - Vad skall man säga....Jag hade också glömt eller kanske förträngt alla de här skolprocedurerna. Tur att det inte är svininfluensa i år :) Kram tillbaka! Räknar med att komma och besöka er i höst och ser såå fram emot det.

    Karlavagnen - Alla länder har nog sina utmaningar, men du har nog rätt. Det här slår det mesta. Det är så mycket onödigt trams som man måste ta itu med. Tur jag inte jobbar. Sånt här tar egentligen mycket mer energi än att jobba där man kan sin sak och känner sig trygg och effektiv.

    SvaraRadera
  6. Hej Lena
    Jag skrev lite till dig igår, det hamnade som kommentar på ett inlägg ett tidigare datum.
    Du kan väl kolla.
    Kram Johanna Särnström Carlsson

    SvaraRadera
  7. Johanna - Svar finns under din fråga på förra kommentaren. Kram

    SvaraRadera
  8. Har skolan egna strumpor??? Otroligt. Jag som tyckte vår Middle School var överdrivet petiga med sina uniformsregler, men så långt som till speciella skolstrumpor har vi inte kommit så jag antar att vi får vara tacksamma.. ;o)
    Kram och trevlig helg!/Vic

    SvaraRadera
  9. Hej Lena.
    Jag har hittat ditt första svar och jag har skrivit där igen. Under orm händelsen.
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  10. Förstår om du blir "lite" irriterad över vissa regeler...

    SvaraRadera
  11. Victoria - Jodå, gröna läskiga syntetstrumpor med vinröd och vit rand. Välkommen till Melting Pot förresten. Kram

    Johanna - Skall ta mig en titt!

    Malin - Nu har vi i alla fall bestämt att barnen skolkar i morgon. Måste markera lite.

    SvaraRadera
  12. Var glad att skolan tillåter Converse! Det gjorde man inte i Patriks skola i England (jo, jag vet, Converse fanns inte då men du förstår nog vad jag menar).
    Kram från svärmor

    SvaraRadera
  13. Malin - Tack för din support :)

    Svärmor - Ja det är faktiskt helt otroligt egentligen. Till uniformen måste det dock vara de bruna skolskorna, men de är ganska sköna tycker i alla fall Nora. Kram

    SvaraRadera