onsdag 25 augusti 2010

Prinsessan Alfred

Det var en gång en liten bäbis som hette Alfred som fick bli princessa för en dag. Hans mamma tog med honom till konstiga ställen där ballerinakjolar i rosa tyll åkte på och av.............

Alfred har varit på uppdrag. Modelluppdrag. Han har blivit fotad för indiska bäbiskedjan Mom & me's katalog. I måndags var vi på klädprovning med den här lilla nätta bäbisen. Genast när vi kom in genom dörren till rummet med alla kläder, så plockades det fram små klänningar. "It's actually a boy" sa jag. "Oh" sa dom och så fick Alfred prova alldeles för stora pojkkläder. Tills deras blickar åter började söka sig till hängaren med rosa tyll och annat rysch pysch. Alfred passade väldigt fint i den rosa balettdräkten måste jag säga:)

Så i går var det dags för fotografering av den söta princessbäbisen (läs Alfred). Han fick vara både pojke och flicka. De rosa tylldrömmen hamnade på en annan bebis - en riktig flicka - och Alfred fick jeanshängsleshorts med rosa broderade blommor på (sådana som hans mamma aldrig skulle köpa även om han var tjej) och rosa sandaler. Pricken över i - ett vitt sidenband med en liten rosa blomma på - runt huvudet. I näst sista fototagningen blev han pojke igen och smilade upp sig fint, trots att det tog evig tid att få till ljusättningen. Fotograferingen skedde utomhus i trädgården till ett fint lantligt farm house där alla hela tiden pratade om hur fridfullt där var, men mitt fokus låg större delen av tiden på att kolla efter ormar. Perfekt miljö. Lite vatten, stor lummig trädgård, stenläggningar....

För sista fotograferingen ikläddes Alfred i en vinröd maräng. Just den klänningen hade Åsa och jag förfasat oss lite över på klädprovningen. Inte heller denna skulle hans mamma köpa om...... Det skulle fotas vid en liten damm i skenet av stearinljus och papperslyktor. Då kom regnet. Vet inte om det hanns med några bilder. Hoppas nästan inte det. Om 15 dagar kommer gaget, 6000 rs och bilder. Bilderna får jag nog gömma när han blir stor. Tog några bilder med mobilkameran, men jag får nog låta bli att publicera dem så att han inte blir svartlistad i modellbranschen för industrispionage. Så fort katalogen är ute skall jag skriva ner länken så att ni får ta er en titt på princessan Alfred.

Just det ja. Jag frågade hur de kan ha samma bebis som pojke & flicka i samma katalog. "Don't people notice?" "No, they will think it's twins".

7 kommentarer:

  1. Bättre att han har tyllkjol nu än när han blir vuxen! Dessutom är Alfred säkert bedårande som tjej! Anna+ barn

    SvaraRadera
  2. Anna - Söt som socker med de lååånga ögonfransarna. Såg faktiskt ut som en liten tjej. Kram

    SvaraRadera
  3. Så roligt med modelluppdrag i så ung ålder! Trots den rosa tyllen : )

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Hahahah! Åh vad roligt! Det blir bra material till studenten det :D

    SvaraRadera
  5. Alfreds pappa var jättesöt i olika klänningar när han var ett år. Skulle en gång köpa en present till en väninna och Patrik var den enda som jag kunde prova på. Tyvärr finns det inga fotografier men jag ser fram emot katalogen.
    Kram Ulla

    SvaraRadera
  6. Tredje försöket att skriva svar här. Försvinner hela tiden.....

    Marianne - Ja, jättekul. Förmedlade även en kontakt åt dem på en "till" liten flicka. Det slutade med att hon fotades som pojke efter ett pojkbebisåterbud. Ingen ordning, men här verkar de kunna få allt att fundera så det blir säkert bra. Kram

    Mrs Clapper - Bra idé :)

    Ulla. Fint. I pappas fotspår. Då kommer det säkert gå bra att växa upp trots detta. Kram

    SvaraRadera
  7. Wow vad läckert med modelluppdrag trots tyllkjolar! Men vad gör man inte för att hamna i en katalog. Coolt tycker jag. Ser fram emot bilderna!

    Kram

    SvaraRadera