lördag 21 augusti 2010

Monsuninregnade

Idag åkte mor & barn till stan för lunch. Patrik har åkt till Sydafrika för en veckas jobb så vi tänkte pigga upp tillvaron lite med en trevlig lunch på Olive Beach - om ni kommer ihåg - restaurangen där man måste visa respekt för det åldriga avloppssystemet.

I alla fall hoppas jag att dräneringssystemet inte är lika uråldrigt för inte långt efter att vi satt oss startade världens monsunregn som aldrig tog slut. De hade som tur var ett tak (tyg) som höll emot regnet, men regnets smatter var stundtals öronbedövande. Vi träffade på en nyinflyttad svensk familj så det blev en trevlig lunch i deras sällskap. Till slut hade vi förlängt lunchen så länge att det var pinsamt att sitta kvar, så det blev till att ge sig ut i regnet.

Tog en sväng till Lifestyle (varuhus) dit alla andra i Bangalore också verkade ha flytt regnet. Trångt och högljutt. Nora ilsknade till på en indisk dam som lyfte på sjalen som täckte för vagnen då Alfred sov. Jag skällde ut ett par sällskap som helt fräckt trängde sig in i en hiss som vi (med vagn) hade väntat på i 5 minuter. Det ena sällskapet bad om ursäkt och gick ut (och tog trapporna istället). Mannen i det andra sällskapet bara stirrade på oss som om vi var luft och stod helt kallt kvar inne i hissen. Många saker kan jag svälja nuförtiden, men att bli ignorerad tillhör inte ett av dem.

Kvällen har vi tillbringat i soffan med 3 avsnitt av Solsidan och nybakade kardemummamuffins.

Alfred skall snart ut på coola uppdrag. Mer om det i veckan..........
Fotograf:Erik

2 kommentarer:

  1. Man blir tuffare av att bo utomlands. Så är det bara. Kul med nya bekantskaper! Ha en go helg!

    SvaraRadera
  2. Karlavagnen - Köa det kan di inte di hära indierna så måste man ju säga till. Svensk som man är!

    SvaraRadera