onsdag 25 november 2009

Hårre(n)sande läsning


Ja, nu har jag läst tidningen igen och nu kan vi konstatera "What women want:men without facial hair".

Den rubriken finner man i dag på tidningens förstasida och artikeln handlar om en stor undersökning, om mäns skäggväxt, som gjorts i Indonesien, Malaysia, Thailand, Vietnam, Filippinerna och i de 8 största indiska städerna.

Genomgående i hela Asien är att man ogillar full skäggväxt. I Indien föredrar männen mustach, getskägg, skäggstubb eller allra helst renrakat. Detta med renrakat är lite motsägelsefullt eftersom man i undersökningen kan konstatera att trots att 90% av de tillfrågade indiska männen föredrar det efterlevs det enbart av 55%. De indiska kvinnorna föredrar i likhet med männen renrakat. I Mumbai säger dock 64% av kvinnorna att skäggstubb förhöjer männens sex appeal.

Undersökningen kostaterar också att medelrakningstiden per gång ligger på 6-15 minuter, men att man i Bangalore och Chennai hittar de långsammaste rakarna med minst 30 min. Trots detta skär sig de flesta Bangalorerrakarna nästan varje gång de sätter rakhyveln mot ansiktet.

Ja, detta var dagens viktiga Indiska nyhetsfakta.

3 kommentarer:

  1. Intressant läsning. Själv tog jag idningen och slängde den direkt i tidningsinsamlingen. Läser den ibland på kvällen men var på trevlig middag igår istället!!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Sexigare än min Anders kan ingen karl vara och han har helskägg.
    Kram från svärmor

    SvaraRadera
  3. Din son klär inte i skägg! Det prövade han en gång för många år sedan och det var ingen succé. Alltså föredrar jag renrakat eller möjligen lite skäggstubb./ Kram från Svärdottern

    SvaraRadera