måndag 26 april 2010

Chennai Superkings

I går var det IPL (Indian Premier League) final i Cricket i Mumbai. ÅRETS SPORTHÄNDELSE. Enormt stort här. IPL har pågått under ett antal veckor och spelas mellan Indiens 8 främsta lag.

I final Chennai Superkings vs Mumbai Indians.


Lite otippat segrade Chennai. Kapten i Chennai är cricketikonen Dhoni.
(Bangalore Roayal Challangers spelade match om 3:e pris i lördags mot Deccan Chargers och vann så det var vi lite nöjda med).

Det blir roligare och roligare att se cricket ju mer man förstår. Erik kan det mesta och förklarar ingående med stor inlevlese för oss andra. Han kan hur lätt som helst även rabbla upp namnen på en massa olika cricketspelare i de olika lagen och vad de har för uppgift i laget (battar, bowlar/kastar, catcher - nu har jag säkert kallat något av dessa fel namn:). Förstår inte hur han kan hålla reda på alla spelare. Om Patrik försöker förklara något om någon av spelarna och beskriver hur de ser ut, så vet Erik oftast precis vem han menar och så får vi namnet också :)

Erik vill överge fotbollen och börja med cricket nästa år i skolan. Nästan varje eftermiddag cyklar han iväg med sitt bat och spelar cricket med kompisarna på någon gata på området.

2 kommentarer:

  1. Det bästa är väl att låta Erik själv bestämma. Visserligen får han mer motion i fotboll men den kan han ju alltid börja med igen när han är hemma i Sverige. Efter nio år i England kan jag nästan ingenting om cricket bara att en match kunde hålla på i en vecka och man visste aldig vem som skulle vinna förrän sista slaget. Är Erik overarm eller underarm bowler? undrar farmor

    SvaraRadera
  2. Farmor- självklart får han välja själv. Han hälsar att han är overarm!

    SvaraRadera