måndag 5 april 2010

Indisk reality såpa

Nu måste jag bjuda er på ett indiskt verklighetsdrama. Det handlar om ett bröllop och inte vilket bröllop som helst utan det mellan kvinnliga indiska tennisstjärnan Sania och pakistanska cricketstjärnan Shoaib. Redan detta är lite kontroversiellt i Indien eftersom länderna inte är så såta vänner, men det blir värre. Sohaib påstås redan vara gift med en kvinna (Ayesha)- per telefon. Ayesha och hennes familj är nu milt sagt inte helt nöjda med att Shoaib skall gifta sig igen. Shoaib å sin sida påstår att han ALDRIG träffat kvinnan han sägs vara gift med.
Denna soppa tar upp väldigt mycket medieutrymme just nu här i Indien.

Huvudpersoner:


Shoaib (Cricketstjärna från Pakistan)


Sania (Indisk tennisstjärna)



Ayesha

Storyn i korthet:

Shoaib och Ayeshas relation startar 2001 per telefon. Ayesha ringer upp cricketspelaren och säger sig vara en beundrare av honom. Deras telefonförhållande pågår under flera år och Ayesha skickar bilder på sig till Shoaib. Falska bilder skall det visa sig. 2002 åker Shoaib till Hyderabad för att träffa Ayesha, men se det går inte eftersom hon hastigt och lustigt var tvungen att åka till Saudi Arabien på jobb (lärare), men han erbjuds att träffa hennes kusiner och syster istället (som visar sig ha en röst som är väldigt lik den som han har pratat i telefon med under alla år). Hennes föräldrar berättar att Ayesha har gått upp så mycket i vikt och därför inte vill visa sig för Shoaib. Så fortsätter det och 2005 har de fortfarande inte träffats. Det påstådda giftemålet över telefon skedde någon gång 2002. I Augusti 2005 får Shoaib se bilder av den verkliga Ayesha via släktingar som går i skola i Saudi Arabien. De la ihop 1+1 då deras lärare skröt om sitt giftemål med en pakistansk cricketstjärna. Det är lätt att tänka sig Shoaib's chock över de bilderna..............

Även om Shoaib erkänner någon form av telefonvigsel så anser han den inte vara giltig eftersom muslimsk lag inte godkänner telefonvigslar, samt att han anser sig vara förd bakom ljuset. Ayeshas familj har nu stämt Shoaib på diverse olika punkter, men det är oklart om han kan åtalas eftersom han inte är indisk medborgare.

I dagens tidning kan man också läsa att Ayesha påstår sig ha varit gravid med Shoaib, men fått missfall. Hon vägrar att ge andra detaljer än läkarens namn. En läkare som omöjligt går att spåra då namnet är ett typ "Andersson". Det har också publicerats en bild i dagens tidning på Shoaib och Ayesha tillsammans, men tidningen vill inte stå till ansvar för om den är äkta. Den ser absolut ut som ett bildmontage i mina ögon.

Den nya bruden Sania säger sig känna till hela historien och hon och hennes familj står bakom blivande maken.

Undrar om det är någon som är ute efter pengar i den här så(p)pan?

Hängde ni med?

Idag står förresten den blivande nya bruden Sania inför rätta för att medvetet inte ha stått i givakt när den indiska nationalsången spelades för henne, som hedersgäst, vid avslutningen av en kvinnlig tennisturnering för två år sedan. Stämningar hade lämnats in från 4 olika håll för detta "brott".

Undrar om de lyckliga tu anser att de fått en bra start på sitt äktenskap?

Jag antar att jag får anledning att återkomma om hur det hela slutar.

6 kommentarer:

  1. Ojojoj, vilken röra! Du får uppdatera oss om upplösningen på det här dramat :)

    SvaraRadera
  2. Hej Malin, Kul att du hittat vår blogg. Kikade in på dina bloggar lite hastigt - härliga recept!. Kul äventyr ni har framför er. Lägger upp dig i min blogglista så jag kan hänga med hur det går för er. Lycka till!/Lena

    SvaraRadera
  3. Jag tror jag smäller av! Telefonvigsel. Vad fasiken är DET är något? Men kul läsning var det. Riktigt bra underlag till en Bollywoodfilm...

    SvaraRadera
  4. Taina - Bra tips :) Tror säkert att någon filmmakare redan har satt tänderna i storyn. Filmen är säkert klar innan året är slut!

    SvaraRadera