torsdag 22 april 2010

Tandställningen

Nu är Noras tandställning på plats. I tisdags var det dags för den tandfärgade rälsen i överkäken. Den nedre sätts in vid ett senare tillfälle.
Efter tandläkaren blev det en tur på stan för lite ärenden. Gäller ju att passa på. Det skulle inte ta så lång tid, men givetvis tog det hela dagen och vi var inte hemma förrän 17.30 med en utmattad och ganska arg bebis.

Det är verkligen inte bebisvänligt inne i Bangalore city. Ingenstans utomhus kan man gå med barnvagn för det finns inga vettiga trottoarer och när det finns så är det gropar eller stolpar eller höga kanter i vägen. Dettsutom kör bilar och motorcyklar livsfarligt på dessa smågator så man korsar inte gärna gatan och absolut inte med en barnvagn. Alla butiksdörrar är smala och det är trappor upp eller ner. Det är alltså bärsele som gäller och det blir supervarmt både för Alfred och mig. Tror han har varit på Brigade road för första och sista gången!

Det blev en smärtsam kväll för Nora. Tänderna värkte och Nora hade svårt att somna. Tack och lov var det betydligt bättre redan i går. Fick några dunderpiller - kombination av Panodil+Ipren och de har hjälpt bra.

4 kommentarer:

  1. Stackars Nora! Men resultatet blir nog bra. Hoppas farmor

    SvaraRadera
  2. Jag säger som UllaAnders: Stackars Nora! Men det kommer att bli jättefint!

    SvaraRadera
  3. Hej : )
    Arianne här....
    Kändes det bra med tandläkaren där?
    Min äldsta kille Balder har också tandställning
    så hoppas hitta bra tandläkare när vi flyttar till Bangalore...i augusti (fick erat namn av Matilda : )

    SvaraRadera
  4. Farmor - Det är redan mycket bättre. Kommer säkert göra lite ont varje gång de drar åt tandställningen, men nu vet hon ju att det går över ganska fort.

    Marianne - Hon kommer att få fina, jämna och täta tänder när det är klart, så hon tycker att det är värt det, men visst är det jobbigt att ha ont.

    Arianne - Välkommen till Melting Pot och till Bangalore:) Trevligt. Vi är jättenöjda med tandläkaren (som Claes-Singapore) rekommenderade. Tandläkaren har samarbete med en tandregleringsexpert, så det är han som sköter allt med tandställningen. Man får väldigt bra service och blir väl omhändertagen. Inga väntetider här inte. Så fort det var bestämt med tandställningen fick Nora tid samma vecka om hon hade velat. Nu passade inte just det datumet, men då fanns givetvis en tid kommande vecka. Tandregleringsexperten besöker kliniken varje torsdag em/kväll, så man behöver heller inte ta ledigt från skolan för att gå dit.

    Vi hörs igen!/Lena

    SvaraRadera